Premium

Pleidooi om Bennebroekerweg af te sluiten bij Hoofddorp-Floriande

Pleidooi om Bennebroekerweg af te sluiten bij Hoofddorp-Floriande
Appartementencomplex Aquaradius.
© Archieffoto
Hoofddorp

Sluit de Nieuwe Bennebroekerweg af tussen de Deltaweg en de Drie Merenweg en leg een nieuwe verbinding tussen de Deltaweg en de Drie Merenweg aan langs het honkbalcomplex.

Die oproep doen 225 bewoners van de twee appartementengebouwen Aquardius en Pampus die op het Hof van Pampus staan. Zij bepleiten de bouw van een derde appartementencomplex om de aanleg van de door hun voorgestelde nieuwe weg te financieren. Er zouden honderd woningen kunnen worden gebouwd, die drie miljoen euro kunnen opleveren.

Pieter van den Berg kwam namens de bewoners naar de gemeenteraad van Haarlemmermeer om het plan uit te leggen. De twee appartementen op het Hof van Pampus liggen nu pal aan de Drie Merenweg. „Wij kunnen niet met de ramen open slapen omdat we anders door geluidsoverlast ’s morgens al om 5 uur worden gewekt door het verkeer. Wij kunnen niet op ons balkon rustig communiceren omdat overdag het verkeer met 80 km/u voorbij raast”, aldus Van den Berg.

De Drie Merenweg wordt alleen maar drukker volgens de plannen om de weg te verdubbelen naar vier rijstroken. Nu komen er negenduizend auto’s langs en dat worden er in de toekomst 23.000, mede door de beoogde doortrekking van de weg richting Bollenstreek. Daarmee is de Nieuwe Bennebroekerweg een belangrijk onderdeel van het project Duinpolderweg. Hun alternatief is volgens de bewoners ook nodig omdat er plannen zijn voor de bouw van 1300 woningen bij Zwaanshoek. „Die bewoners gaan bijna allemaal gebruik maken van de Drie Merenweg.”

Of de Duinpolderweg er komt is niet bekend, maar als wordt gekozen voor een weg naar de Bollenstreek kan die worden gecombineerd met de gewenste nieuwe weg langs het honkbalcomplex. Die loopt dan vanaf de Drie Merenweg richting Hillegom om de waterzuivering van Zwaanshoek heen. „U kunt het verschil maken”, sprak Van den Berg tot de raadsleden. „Wij zullen u dankbaar zijn als u onze plannen omarmt.”

Die kans is niet groot. Het honkbalcomplex ligt in Park21, een recreatiegebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. De plannen voor verdubbeling van de Drie Merenweg zijn al jaren bekend. De financiering daarvan is afhankelijk van het project Duinpolderweg. Daarbij zijn twee provincies en een aantal gemeenten betrokken die het niet eens kunnen worden.

De kans is wel groot dat de Nieuwe Bennebroekerweg wordt verdubbeld. Langs de weg verrijzen diverse wijken en het is de belangrijkste route van en naar Park21.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.