Krachtige storm in aantocht. IJmuider Reddingsbrigade sluit Noord- en Zuidpier af

Waaghalzen trotseren de storm en lopen over de Zuidpier in IJmuiden.
© Archieffoto
IJmuiden aan Zee

De IJmuider Reddingsbrigade zal vanaf zaterdagmiddag de Zuid- en Noordpier afsluiten vanwege de storm Ciara die over ons land zal razen. Er worden windstoten verwacht tot wel 140 kilometer per uur.

Golven die tegen de pier beuken; het levert een fantastisch schouwspel op en het trekt altijd belangstellenden. Tegelijkertijd is het betreden van de pieren tijdens een storm levensgevaarlijk. In de jaren negentig van de vorige eeuw overleden nog een vader een zoontje toen zij van de Zuidpier afspoelden.

Lees ook: Ciara is de eerste storm in Nederland met een naam en Afgelasting Groet uit Schoorl Run, tevens het NK 10 kilometer op de weg, is ondanks het aangekondigde onstuimige weer ’niet aan de orde’

De Zuidpier wordt gesloten voor publiek bij windkracht 6 of meer uit de richtingen west, zuidwest of noordwest. De Noordpier wordt bij wind uit noordwesten of westen gesloten. De IJmuider Reddingsbrigade sluit de pieren af met een slagboom, doet de hekken dicht en hijst de rode vlag aan de voet van de pier.

Op haar website waarschuwt de reddingsbrigade personen die alsnog die pier willen betreden. ’U waagt uw eigen leven en dat van anderen. De overslaande golven kunnen u eenvoudig van de pier af spoelen, waarbij er grote kans op ernstig letsel is.’

Een woordvoerster van de gemeente Velsen laat weten dat de pieren mogelijk voor langere tijd zullen worden afgesloten. Mogelijk blijft het tot 16 februari stormachtig.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.