Esther Duineveld gekozen tot IJmonder van het Jaar [video]

Beverwijk

Esther Duineveld is gekozen tot IJmonder van het Jaar 2019. De finaleavond is maandagavond gehouden in het Kennemer Theater in Beverwijk.

De jury stond voor een ondankbare taak om uit zes finalisten de IJmonder van het Jaar te kiezen. Beverwijker Bas ’Bloem’ de Groot, de Heemskerkers Esther Duineveld en Bertus Berghuis, Velsen-Noorder Peter Stam en de Santpoort-Noorders Riny Bouwmeester en Bas Kuntz zetten zich ieder op zijn eigen wijze in voor de IJmond.

Tijdens een fijn optreden van Johan Hoogeboom, kleinkunstenaar met Beverwijkse roots, kwam de jury uiteindelijk toch tot de IJmonder van het Jaar 2019 die behalve de titel de IJmond Trofee en arrangementen van Landgoed Duin & Kruidberg en het Kennemer Theater mee naar huis mocht nemen.

De IJmonder van het Jaar is een verkiezing van deze krant in samenwerking met het Kennemer Theater en Landgoed Duin & Kruidberg. Het evenement wordt gesponsord door de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen alsmede door het bedrijf KVSA uit IJmuiden. Maandagavond was de negende editie.

Lees hier meer: IJmonder van het Jaar 2019 Esther Duineveld hoopt een inspiratie te zijn voor velen: ’Met een klein beetje aandacht voor anderen kun je soms een groot verschil maken’

Lees ook het interview met Eshter Duineveld dat ze gaf toen ze genomineerd was als finaliste.

Lees hier alle interviews met de kandidaten terug.

© Mediahuis

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.