Andries Jonker onder de indruk van 18-jarige Cas Dijkstra tijdens oefenwedstrijd Telstar - Almere (2-1): ’Als je hem zo ziet, denk je niet dat hij eigenlijk nog met de Onder 19 mag spelen’

Na een slordige eerste helft herpakte Cas Dijkstra zich in de tweede helft.
© Foto United Photos / Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Op een grauwe dinsdagmiddag met nodige windkracht mochten de reserves van Telstar zich laten zien tegen Almere City. Na een slordige eerste helft was Cas Dijkstra in het tweede bedrijf een van de spelers die positief opviel in de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd.

Na een klein halfuur verloor Dijkstra op een cruciaal moment de bal op het middenveld. Almere City kwam er uit waarna verdediger Welat Cargo aan de noodrem trok.

Penalty voor Almere. Kyvon Leidsman maakte geen fout vanaf elf meter. ,,De eerste helft was niet zo best”, erkende Dijkstra. ,,Ik was vaak te slordig aan de bal. Na rust ging het beter en speelde ik in elk geval de bal naar de goede kleur.”

Dijkstra is een van de spelers die bij Telstar op amateurbasis spelen. Een jaar geleden speelde hij nog bij Hollandia in Hoorn. ,,Als je hem vandaag zo ziet, denk je niet dat hij eigenlijk nog met de onder 19 mag spelen”, zei trainer Andries Jonker na afloop.

Dijkstra heeft zich snel ontwikkeld sinds hij afgelopen zomer bij Telstar begon.

,,Zeg dat. Het was fysiek een enorme omschakeling. Na elke training deden mijn benen pijn alsof ik een hele wedstrijd had gespeeld. Als ik thuiskwam ging ik naar bed, zo moe was ik. De laatste tijd gaat het steeds beter. Ik kan mij optrekken aan de jongens om mij heen. Iedereen heeft wel iets waar je wat van kan leren. Frank (Korpershoek, aanvoerder, red.) is heel ervaren, van hem leer ik wat het betekent om profvoetballer te zijn.”

Aanvankelijk combineerde Dijkstra het voetballen nog met zijn opleiding aan de PABO. Dat bleek niet langer mogelijk. ,,Bij die opleiding moet je veel stage lopen. Dat ging helaas niet samen.”

Zelf was Dijkstra in de oefenwedstrijd nog erg dichtbij een doelpunt. Hij kreeg een mooi passje van Vlijter en schoot tegen de lat. ,,Vroeger speelde ik op ’tien’. Bij Telstar als verdedigende middenvelder. Dat ligt mij toch beter. Alsnog krijg ik af en toede kans uit te halen, zoals vandaag.”

De laatste weken zat Dijkstra geregeld op de bank bij het eerste. ,,Dat geeft mij een goed gevoel. Dat motiveert. Het is ijn doel om dit seizoen mijn debuut in het betaalde voetbal te maken.”

Telstar-Jong Almere 2-1

26. Leidsman (pen.) 0-1, 58. Plet (pen.) 1-1, 68. Sprangers 2-1.

Telstar Swolfs (46. El Ouzzane); Springer, Baly (60. El Yaakoubi), Cargo (60. Groot), Sno (50. Aarts), Fernandes; Lynen, Dijkstra, Vlijter; Sprangers, Plet

Jong Almere City Veldhuis; Kemp (60. Rier), Van Schaik, Rullens (60. Blackson), Brobbey (45. Pereira); Reemnet (60. Vd Linde), Goselink (46. Esajas), Aktaou; Coopmans, Leidsman (45. Kosiah), Guana (45. Jamie)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen