Piet Velthuizen is nog niet fit genoeg om te keepen bij Telstar. Wie er dan wel onder de lat staat, dat zegt Jonker eerst tegen zijn spelers

Velsen-Zuid

Telstar zal vrijdagavond tegen FC Volendam nog niet aantreden met de nieuwe keeper Piet Velthuizen.

De 33-jarige keeper sloot maandag aan bij de selectie van trainer Andries Jonker, maar heeft een trainingsachterstand. Wie er wel onder de lat staat tegen de club aan de Dijk, wil Andries Jonker niet kwijt. Sven van der Maaten kreeg de afgelopen maanden de voorkeur boven Anthony Swolfs. Van der Maaten ontving vorige week na de met liefst 1-7 verloren wedstrijd tegen NEC veel kritiek. Jonker: ,,Ik ga daar in de pers geen uitspraak over doen, want ik communiceer dat eerst met de spelers zelf.

Jonker hoopt dat zijn equipe na de twee nederlagen tegen NEC en Almere City (4-2 nederlaag) zich op bezoek bij Volendam herpakt. ,,De nederlaag was natuurlijk wel een ’okkie’. Dat kwam even aan. We hebben de dag na de nederlaag tegen NEC de beelden van de tegendoelpunten terug gekeken. Vier doelpunten zijn toe te schrijven aan eigen fouten. Dat mag ons niet gebeuren. We willen vrijdag weer het echte Telstarvoetbal laten zien. Er zijn veel wedstrijden geweest, waarna mensen zeiden dat we een goed ploegje hebben. Dat moet weer het geval zijn.”

Jonker kijkt uit naar de wedstrijd met de ploeg waar hij in het seizoen 1999-2000 hoofdtrainer was. ,,In het verleden had Volendam zich vaak in de eerste periode al geplaatst voor de play-offs en draaide Telstar onderin mee. Nu strijden zij mee voor de titel en zijn wij in de race voor deelname aan de play-offs. Dat maakt het een mooie wedstrijd. Wij willen zolang mogelijk ergens voor blijven spelen.”

Ilias Bronkhorst is bij Telstar niet inzetbaar. De rechtsback kampt met een enkelblessure. De inzetbaarheid van Elayis Tavsan is nog een vraagteken.

Zie ook: FC Volendam stond in oktober 14e en nu gedeeld 2e. Een verhaal over die opmars

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen