Premium

Nasleep storm Ciara: reparatiewerk aan beschadigde Velserbroekse woningen gestart

Nasleep storm Ciara: reparatiewerk aan beschadigde Velserbroekse woningen gestart
Het zal naar verwachting nog wel enige tijd duren voordat de door storm Ciara beschadigde daken van de huurwoningen volledig zijn hersteld.
© foto ko van leeuwen
Velserbroek

De daken van huurwoningen aan De Sluistocht in Velserbroek die afgelopen zondag door storm Ciara fiks beschadigd raakten, zijn weer waterdicht. Dat zegt directeur Eric van Kaam van Velison Wonen.

In totaal liepen bij De Sluistocht acht huizen schade op. Vooral de huurders van twee hoekwoningen werden door Ciara gedupeerd. Bij hen bleek het dak aan de achterkant van hun onderkomen als het ware opgetild en verschoven naar de voorkant van het pand.

Leed

Ook de brokstukken isolatiemateriaal die bij de Velserbroekers voor de deur kwamen te liggen, zijn inmiddels (grotendeels) opgeruimd. Velison-directeur Van Kaam: ,,Het ergste leed is geleden. Al zal het nog wel even duren voordat de daken volledig zijn gerepareerd. We moeten daarvoor uiteraard materialen aangeleverd krijgen. Maar dat zal enige tijd in beslag nemen, omdat leveranciers waarschijnlijk meer opdrachten krijgen wegens woningen die beschadigd zijn door de harde wind.’’

Boven de voordeuren van de getroffen hoekwoningen hingen de dag na de storm nog verschoven delen van het dak, die elk moment naar beneden konden komen. Dat zorgde dus voor een riskante situatie. De Sluistocht werd daarom deels afgesloten, maar is volgens Velison-directeur Van Kaam weer vrijgegeven.

Verzekeringskwestie

De beschadigde woningen zijn onder de loep genomen door een schade-expert. Van Kaam. ,,Verder is dit een verzekeringskwestie.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.