Keukenhof en KLM delen hyacinten uit

Schiphol

Passagiers die deze Valentijnsvrijdag aan boord stapten van de vlucht naar Kenia, kregen uit handen van de Keukenhof-bloemenmeisjes een hyacintvaasje.

Deze vlucht naar het Afrikaanse land was de eerste commerciële vlucht voor al weer de vijfde Dreamliner van KLM.

Deze Boeings 787 staan bekend om hun stilte aan boord, de schone lucht (niet via de motor aangezogen), minder herrie voor de omgeving en zuiniger in brandstof. De Dreamliners worden ingezet op intercontinentale routes waar de jumbo’s met pensioen gaan.

Afgelopen woensdag kwam het nieuwe toestel vanaf de fabriek in Seattle aan op Schiphol, met KLM-directeur Pieter Elbers aan boord. Nairobi is de eerste bestemming van dit toestel.

Om dit alles te vieren, deelde KLM samen met de bloemenmeisjes van Keukenhof hyacintvaasjes uit aan reizigers naar Kenia bij de gate op Schiphol. KLM is partner van Keukenhof, waar de deuren vanaf 21 maart tot en met 10 mei 2020 zijn geopend.

Rozen

Dat nu eens bloemen naar Kenia gaan, is wel opvallend. Normaal gesproken gaan vliegtuigen vol bloemen juist naar Nederland, waar ze bij de Bloemenveiling in Aalsmeer worden verkocht.

Air France-KLM Martinair Cargo wist de afgelopen twee weken ruim drieduizend ton aan bloemen, hoofdzakelijk rozen, naar Europa te vervoeren voor Valentijnsdag. Deze komen hoofdzakelijk uit Kenia, Ecuador en Colombia.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.