Ajax heeft Braziliaanse aanvaller Antony bijna binnen

AMSTERDAM

Ajax heeft de Braziliaanse aanvaller Antony bijna binnen. De landskampioen is nagenoeg akkoord met São Paulo over een transfer van de 19-jarige jeugdinternational. Antony komt komende zomer naar Amsterdam en wordt de duurste aankoop ooit van de koploper van de eredivisie.

Volgens Braziliaanse media betaalt Ajax ruim 22 miljoen euro voor een van de grootste talenten van de Braziliaanse competitie. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft ook nog eens de transferrechten voor David Neres afgekocht. De totale deal zou zo'n 29 miljoen euro bedragen. Ajax meldt de transfer pas als alle formaliteiten zijn afgerond.

Ajax nam Neres drie jaar geleden over van São Paulo. Tijdens die onderhandelingen werd afgesproken dat de Braziliaanse club 20 procent van de transfersom zou krijgen als Neres ooit wordt verkocht. Daar moet São Paulo nu vanaf zien.

São Paulo verkeert in financiële problemen. Toch ging de club vorige maand niet akkoord met een bod van Ajax op Antony. Ook Borussia Dortmund en Manchester City slaagden er niet in de snelle buitenspeler in te lijven. Ajax wilde de jonge aanvaller in het voorjaar al laten wennen aan zijn nieuwe omgeving in Amsterdam. Nu komt hij pas komende zomer en speelt hij zaterdag met São Paulo tegen Corinthians.

Ajax maakte afgelopen week bekend dat Hakim Ziyech na dit seizoen voor maximaal 44 miljoen euro naar Chelsea vertrekt. Directeur voetbalzaken Overmars is achter de schermen druk bezig een goede selectie samen te stellen voor het volgende voetbaljaar. Hij staat voor een drukke zomer, want doelman André Onana, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek, Sergiño Dest en Neres hebben zich ook in belangstelling van verschillende clubs gespeeld.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen