Premium

Tim Joon tekent een jaar bij: ’Dat is verschrikkelijk maar ook het mooie aan Bloemendaal’

Tim Joon tekent een jaar bij: ’Dat is verschrikkelijk maar ook het mooie aan Bloemendaal’
Robert Jansen (rechts) schermt af voor Chris van Ruiten. united photos rob van wieringen
Bloemendaal

Ook zonder bepalende spelers blijft Bloemendaal winnen. De 1-0 zege op WVC was alweer de dertiende op rij. Met de week komt het kampioenschap dichterbij.

Dat weerspreekt trainer Tim joon geenszins. ,,Vanaf minuut één is de titel al het doel. We hebben een leuk team en de voorbereiding was goed. De winst op de grootste concurrent De Kennemers kwam in dat opzicht goed uit. Maar je weet het nooit. Tegen Alliance’22 en vandaag kun je zomaar punten verspelen. Dan ziet alles er ineens anders uit.”

Bloemendaal speelde tegen WVC met een flink aangepast elftal. De complete aanval was afwezig. Koen Beeren en Jesse van de Meer waren op vakantie en Joost van de Boogaard geblesseerd. De topscorer heeft een scheurtje in zijn hamstring en staat vier tot zes weken aan de kant. Toch wijkt Joon niet van de afspraken die zijn gemaakt. Zo had basisspeler Daan Klaassen niet getraind en stond hij gewoon wissel. ,,Die afspraken hebben we met zijn allen, spelers, staf en bestuur, gemaakt. En op de plaats van Daan is de concurrentie groot. De verdediging speelde uitstekend, we misten wel stootkracht vandaag. Voor rust met storm tegen was het goed. In de tweede helft daalde het niveau.”

Joon stond negentig minuten lans de lijn in de regen. Het was nodig ook. Zijn team had het lastig. In Roelofarendsveen had Bloemendaal het ook al moeilijk. Pas een kwartier voor tijd werd de ban gebroken door Koen Beeren. Met drie doelpunten van de spits werd het toch nog 3-0. Maar Beeren was er nu niet. En de kansen waren spaarzaam. Een vrije trap van Friso Jager werd door Chris van Ruiten bijna achter zijn eigen doelman geschoten. Het werd 1-0 door Nout van Zweeden. En WVC kwam goed weg nadat Michael van der Zwet geel kreeg voor praten. Een paar minuten later beging Van der Zwet een overtreding. Scheidsrechter Zorgui had de gele kaart al in zijn handen maar besefte dat het zijn tweede zou zijn en liet het bij een vermaning.

In de tweede helft kon Bloemendaal geen potten breken. WVC was dichtbij de gelijkmaker. Het lag helemaal open voor Paco Romero Fuster. Verdediger Robert Jansen kon nog net zijn voet ervoor zetten.

Na een onnodige overtreding op Max Landheer kreeg de thuisploeg een vrije trap. Daan Geldermans testte de doelman die half keerde maar Tim Beeren kon het laatste zetje niet geven. Op het laatst was Bloemendaal fortuinlijk dat het geen 1-1 werd.

Joon tekende onlangs bij voor het zesde jaar. Een nieuw uitdaging hoeft voor de honkvaste trainer niet. ,,Er zijn wel belletjes geweest en ik heb er goed over nagedacht. Ooit wil ik wel hogerop maar dat kost meer tijd. Ik heb leuk werk en een leuk gezin. Voorlopig zit ik goed. Vanmorgen heb ik nog een helft met het tweede elftal gespeeld. We hebben een grote selectie maar door blessures en vakantie was dat noodzakelijk. Dat is verschrikkelijk maar ook het mooie aan Bloemendaal.”

Bloemendaal: Van den Brink, Boing, De Bruine, Goes, Jansen, Geldermans, Jager (80. De Kam), Beeren, Verbeek (70. Klaassen), Van Eck, Zweeden (63. Landheer)

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.