Premium

Een winkel om kinderen te helpen aan de Velserduinweg in IJmuiden

Een winkel om kinderen te helpen aan de Velserduinweg in IJmuiden
Ronaldine voor haar winkel.
© Foto Kees de Boer
IJmuiden

Antiek, kleding, meubeltjes en alles wat een mens voor de tweede keer kan gebruiken, de winkel van Stichting Vienna staat er vol mee.

Sinds begin februari is de winkel van Ronaldine Wesseling gevestigd aan de Velserduinweg in IJmuiden.

,,Hiervoor zaten we aan het Marktplein”, begint de beheerder haar verhaal. ,,En daarvoor aan de Planetenweg en Plein 1945.”

Stichting Vienna wil het leven van mensen met een beperking verrijken door ze te laten paardrijden. Met de opbrengst van deze winkel kunnen de stalkosten worden betaald. ,,Mijn dochter Elvira doet het paardengedeelte. Zij heeft met haar drie paardjes, die allemaal zijn getraind in de omgang met mensen met een beperking, een plek gekregen bij manege Vario Hippique. De dieren hebben er een eigen stal en de spullen zijn opgeslagen in een container.”

Ze vertelt dat ze er wel eens een kijkje neemt: ,,Elke keer is het bijzonder om de interactie tussen mensen met een handicap en de paarden te zien. Er zit een blind meisje bij, een jongen met adhd, een ander heeft last van autisme. En allemaal vinden ze het fijn om er te zijn. De één wil rijden, een ander alleen maar knuffelen en weer een ander vindt het leuk om de stal uit te mesten en poep te scheppen.”

Ondertussen is het heel erg rustig in de winkel deze middag.

,,We hebben het wel drukker gehad, de mensen moeten ons hier nog een beetje zien te vinden, denk ik.” Ronaldine neemt een slok koffie: ,,Soms baal ik er ook wel eens van, de hele dag in de winkel. Vooral als het mooi weer is. Maar als ik dan op de manege ben, en zie hoe die kinderen opknappen van de paardjes, weet ik weer waar we het allemaal voor doen.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.