Nieuwe tegenvaller zet tweede pont nog langer buitenspel

Nieuwe tegenvaller zet tweede pont nog langer buitenspel
Er vaart nog steeds maar één pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid.
© Foto Mediahuis/Roel van Leeuwen
Velsen

De terugkeer van de tweede pont die normaal gesproken tussen Velsen-Zuid en Velsen-Noord vaart, laat nog langer op zich wachten. Volgens het GVB zal de pont zeker tot woensdag niet varen.

De ossenkop van de stuurmachine, zo heet het onderdeel van de pont dat kapot is. Omdat dit onderdeel niet meer te verkrijgen is, moet de technische dienst van de GVB - eigenaar van de ponten over het Noordzeekanaal - deze zelf maken.

De pont bij Buitenhuizen is al twee weken defect en als gevolg daarvan moet een van de twee ponten die tussen Velsen-Zuid en Velsen-Noord varen bij Buitenhuizen worden ingezet.

Uitgesteld

Aanvankelijk werd verwacht dat de pont donderdag weer zou varen, maar deze krant meldde al dat dit moest worden uitgesteld tot maandag 24 februari. Een woordvoerster van het GVB laat echter weten dat ook deze datum niet wordt gehaald.

,,Bij de kwaliteitscontrole is met behulp van röntgenapparatuur vastgesteld dat er in het gelaste onderdeel nog een scheur zit op een andere plek. We zijn direct begonnen met het lassen van deze nieuwe scheur. Hopelijk is dit maandag gerepareerd en kunnen we beginnen met inbouwen.’’

Nu de extra pont niet tussen Velsen-Zuid en Velsen-Noord vaart vertrekt er overdag één pont per twintig minuten in plaats van elke tien minuten.

Lees ook: Spitspont nog steeds uit de vaart. Gemeente Velsen en gebruikers kijken reikhalzend uit naar elektrische opvolger van ’kwetsbare’ pont

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.