Reda Kharchouch zet punt achter doelpuntendroogte en schiet Telstar met twee treffers naar overwinning op MVV

Reda Kharchouch zet punt achter doelpuntendroogte en schiet Telstar met twee treffers naar overwinning op MVV
Velsen-Zuid

Telstar heeft vrijdagavond een 0-1 achterstand omgedraaid in een 2-1 overwinning. Topscorer Reda Kharchouch was weer eens belangrijk voor de ploeg uit Velsen-Zuid.

Voor de derde keer op rij keek Telstar binnen een kwartier tegen een achterstand aan. Wederom had het dat aan zichzelf te wijten. Telstar was de eerste tien minuten sterker, maar door een onhandige overtreding van gelegenheidscentrumverdediger Ilias Bronkhorst (hij verving de geblesseerde Benaissa Benamar) op Anthony van den Hurk kreeg MVV een penalty mee. De spits maakte geen fout vanaf elf meter.

Lees ook: Andries Jonker noemt zijn ploeg de ’windploeg van Nederland’ en neemt zijn petje af voor doelpunten bij tegenwind tegen MVV

Ondanks dat het al de zoveelste tegenvaller was van de laatste tijd bleef Telstar wel zijn eigen spel spelen. Het leverde enkele kansen op. Shayne Pattynama kon een mooie solo niet afronden, Sven van Doorm raakte vanuit een vrije trap de buitenkant van de paal, afstandsschoten van Reda Kharchouch en Charlie Gilmour werden gekeerd door doelman Nigel Bertrams.

In de tweede helft kwam Telstar op gelijke hoogte door een knappe goal van Reda Kharchouch. Het was even geleden dat de topscorer van Telstar had gescoord, namelijk op 24 januari tegen TOP Oss thuis.

Telstar was in de tweede helft sterker dan MVV maar het slaagde er lange tijd niet in om op voorsprong te komen. De grootste kans ontstond vanuit de tegenaanval. Rashaan Fernandes en Reda Kharchouch stomden op het vijandige doel af. Fernandes gaf af op Kharchouch. Zijn schot werd geblokt door doelman Bertrams. Charlie Gilmour miste vanuit de rebound. Van Doorm was met een kopbal erg dichtbij.

Tien minuten voor tijd kreeg Telstar wat het verdiende. De vrije trap van Sven van Doorm kwam door de wind bij Kharchouch terecht die tekende voor zijn tweede treffer van de avond.

Telstar Swolfs; Lynen, Bronkhorst, Benamar, Korpershoek, El Yaakoubi, Pattynama; Najah, Gilmour, Van Doorm; Fernandes (78. Sprangers), Kharchouch

MVV Bertrams; Schroijen, Martina, Mahmutovic, Van Acker, Schroijen; Deom (78. S. Martina), Holtby (80. Kot), Mares; Goppel, Van den Hurk, Balikwisha (80. Balikwisha)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen