Ajacied Tadic: dit hadden we even nodig

© ANP Sport

ANP
HEERENVEEN

Dusan Tadic nam het dolende Ajax bij de hand in de gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3). De aanvoerder tekende voor de 0-1 en 0-2 en leidde ook de aanval in waaruit Quincy Promes scoorde.

"Tadic on fire", zong de meegereisde aanhang van de koploper uit Amsterdam. De Serviër vierde zijn doelpunten uitgebreid. "Ik was opgelucht", zei hij. "Dit hadden we even nodig. We moesten hier gewoon winnen."

Tadic bezorgde Ajax met de 0-1 het eerste doelpunt in een uitwedstrijd sinds 331 minuten. "Die cijfers passen niet bij Ajax", vertelde hij. "Voor rust hadden we ook weer achter kunnen komen. Dan was het ongetwijfeld weer heel lastig geworden. Na die 0-1 zie je dat we nog steeds goed kunnen voetballen."

Tadic zorgde in de eerste helft voor een opvallend moment. Hij was zo boos op Sergiño Dest dat hij zelfs even hoofd aan hoofd met zijn ploeggenoot stond. "Ik ben een emotionele man", lachte de Serviër. "En Dest is een goede jongen en een goede speler. Maar hij moet niet blind naar voren lopen als ik de bal dreig kwijt te raken. Heerenveen had zo maar op 1-0 kunnen komen. Onze backs liepen de laatste duels te vaak samen naar voren. Daar hebben we over gesproken. Dan moeten we die afspraken ook nakomen."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen