’Ze zijn daar zó lief en het eten is zó lekker’; Haarlemmers in actie voor eigenaresse overvallen Chinees restaurant De Draak

Alex Speijer met Lian, eigenaresse van De Draak.

Alex Speijer met Lian, eigenaresse van De Draak.

Wessel Mekking
Haarlem

,,Ze zijn daar zó lief en het eten is zó lekker.’’ Haarlemmer Alex Speijer baalt ervan dat Chinees restaurant De Draak is overvallen. Met partner Wim van der Kroon is hij een actie begonnen om geld in te zamelen voor het gezin dat het restaurant runt.

De twee gaan ongeveer eens per week eten bij de zaak in de Amsterdamstraat. Mihoen Singapore is momenteel favoriet. Speijer noemt De Draak een ’ouderwetse chinees’ en dat is een compliment. De twee Haarlemmers zijn vol lof over eigenaresse Lian Ye Fan en haar gezin, maar ze maken zich ook zorgen om de hardwerkende onderneemster, die na het incident van klanten bossen bloemen en steunbetuigingen kreeg.

Nee, bij de gewapende overval op vrijdagavond 28 februari werd niks buitgemaakt. Maar tijd om even bij te komen, had Lian nauwelijks. De onderneemster, die de bewuste avond oog in oog stond met de gemaskerde overvaller, moest snel weer aan de slag in haar restaurant. De zaak, die zes dagen per week is geopend, kan niet zomaar de deuren gesloten houden.

Terwijl Lian volgens Speijer juist wat ontspanning nodig heeft. Hij wil met de actie geld inzamelen voor een dagje of een avondje uit. ,,Ik hoop dat wat ontspanning het leed kan verzachten. Dat verdienen ze.’’

Doneren kan via www.doneeractie.nl/actie/42203

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.