Paus steunt slachtoffers coronavirus via livestream

ANP Producties | Bron: ANP
Vaticaanstad

Paus Franciscus heeft zondag zijn solidariteit betuigd aan de slachtoffers van het nieuwe coronavirus. Hij deed dat tijdens zijn eerste gelivestreamde gebed vanuit het Vaticaan. Het virus dat in Europa vooral Italië treft, dwong de 83-jarige paus om te breken met eeuwenoude tradities en technologie te gebruiken om zijn Angelusgebed en wekelijkse boodschap aan de 1,3 miljard katholieken te brengen.

Het Vaticaan meldde dat paus Franciscus de bevelen van de Italiaanse autoriteiten opvolgt. Die willen het aantal mensen dat gewoonlijk op het Sint-Pietersplein samenkomt om een glimp van de kerkvorst op te vangen, beperken.

"Ik ben dicht bij de mensen die lijden onder de coronavirusepidemie," zei Franciscus in een bericht, opgenomen in de bibliotheek van het Vaticaan. Zijn boodschap werd live uitgezonden op een scherm voor een kleiner dan gebruikelijk publiek op het plein en via de website van het Vaticaan.

Kracht

"Samen met mijn broeder bisschoppen moedig ik de gelovigen aan om dit moeilijke moment met de kracht van het geloof, de zekerheid van de hoop en de vurigheid van de liefdadigheid te beleven", zei de paus.

Na de livestream verscheen de paus als vanouds achter zijn raam en zwaaide even naar de menigte.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.