Lagere opkomst kunstbeurs Tefaf vanwege het coronavirus

ANP Producties | Bron: ANP
Maastricht

Ook de internationale kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht ondervindt de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Tijdens de openingsdagen van de 33e editie, die op donderdag en vrijdag werden gehouden, bleef het totale bezoekersaantal op tienduizend steken. Normaal zijn er zo'n 12.500 bezoekers tijdens de eerste dagen, aldus een woordvoerder.

Op zaterdag en zondag lagen de bezoekersaantallen ook 20 tot 30 procent lager dan gebruikelijk. De organisatie zegt de verspreiding van het virus nauwlettend in de gaten te houden. Er zijn extra hygiënische maatregelen getroffen en er is een infodesk waar bezoekers terechtkunnen.

Ondanks de tegenvallende opkomst gaat het goed met de verkoop van kunst en antiek, zegt de woordvoerder. "De kwantiteit van de bezoekers is misschien wat minder, maar de kwaliteit van de verkoop blijft zeker niet achter."

Busje

Een buste uit de zestiende eeuw van de Romeinse keizer Julius Verus is verkocht voor bijna een miljoen euro en een schilderij van de Zuid-Koreaanse minimalist Lee Ufan wisselde voor 500.000 euro van eigenaar. Het topstuk van deze editie, een doek van de Franse impressionist Edgar Degas, zal naar verwachting voor een recordprijs van meer dan 37 miljoen euro verkocht worden.

De beurs wordt tot en met zondag 15 maart gehouden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.