Telstar vraagt ww-uitkering aan voor spelers, staf en kantoorpersoneel om hoofd boven water te houden tijdens coronacrisis

Telstar vraagt ww-uitkering aan voor spelers, staf en kantoorpersoneel om hoofd boven water te houden tijdens coronacrisis
Velsen-Zuid

Telstar heeft een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor werktijdverkorting. Spelers, staf en kantoorpersoneel zou dan tijdelijk een WW-uitkering ontvangen in plaats van salaris van de club.

Volgens commercieel directeur Steef Hammerstein is de club zwaar geraakt door de afgelasting van sportwedstrijden vanwege corona.

,,Onze voornaamste inkomsten bestaan uit entreegelden bij wedstrijden en horeca-inkomsten. We hebben ook na overleg met de KNVB ook verschillende horeca-activiteiten voor de komende maand moeten schrappen. Als we na deze maand weer wedstrijden gaan spelen, dan is de schade nog te overzien. Daarna wordt het ingewikkelder. We zijn dan ook bezig om een werktijdverkorting aan te vragen bij het UWV.”

Telstar is niet de enige club die zich tot het UWV wendt. Ook Go Ahead Eagles hoopt voor de regeling in aanmerking te komen. Als het verzoek tot werktijdvergunning wordt goedgekeurd, kan personeel een uitkering aanvragen.

Play-offs

Naar de verdere gevolgen voor de resterende competitiewedstrijden is het ook voor Hammstein nog gissen. ,,Er is morgen een belangrijk internationaal overleg over het Europees kampioenschap voetbal. Mocht dat worden verplaatst naar volgend jaar, dan zouden we de nationale competities wellicht in mei en juni uit kunnen spelen. Wij zijn natuurlijk nog in de race voor de play-offs, dat zou voor ons absoluut de slagroom op de taart zijn. Sportief, maar ook commercieel.”

Telstar vraagt ww-uitkering aan voor spelers, staf en kantoorpersoneel om hoofd boven water te houden tijdens coronacrisis
Telstar-directeur Steef Hammerstein.
© Archieffoto

De spelers en staf maar ook het andere kantoorpersoneel is naar huis gestuurd. Telstar heeft in totaal 35 personeelsleden op de loonlijst. Directeur Steef Hammerstein werkt vanuit huis en wordt op het gebied van administratie ondersteund door de raad van commissarissen.

Telstar zou zaterdag nog een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Sparta. De spelersgroep gaf zelf aan liever niet te spelen. Trainer Andries Jonker heeft daar waardering voor. ,,Ik vind het heel volwassen dat de spelers dit deden. Dat pleit voor ze.”

Voorlopig trainen de spelers individueel. Jonker: ,,Ze krijgen dagelijks via de app door wat ze moeten doen. Dit zijn looptrainingen die parallel lopen aan wat ze normaal doen tijdens training, maar dan zonder bal. Ze communiceren de uitslagen hiervan aan de technische staf. We proberen ook hartslagmeters bij de spelers te krijgen, met de moderne communicatiemiddelen proberen we dan te volgen wat ze doen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen