Hacker aan de haal met 12.700 Esso-punten van Carolina Inderrieden

Ed Brouwer

Als trouwe klant van de Esso op de Brinklaan in Bussum, heeft Carolina Inderrieden in de loop der jaren 12700 Esso Extras spaarpunten bij elkaar getankt.

Dat is pakweg 127 euro waard. Tot haar schrik verschijnt na de tankbeurt in december op het display van het benzinestation een foutcode. Nieuwe punten kunnen niet worden bijgeschreven en het spaarsaldo is gekrompen tot... 190 punten.

Mevrouw Inderrieden begrijpt er niets van. Helemaal als er zeer intensief mailverkeer met Esso ontstaat en zij te horen krijgt dat haar spaarkaart helemaal niet bestaat. Esso vist daarna uit dat haar kaart wél geregistreerd staat en dat er voor 11.550 punten een bestelling is gedaan met een haar onbekend Gmailadres waar wel haar naam in zit. Haar kaart moet zijn gehackt door een crimineel.

Begin maart vermoedt Inderrieden dat ze er zonder onze hulp niet uitkomt. Wij vragen Esso een oplossing te bieden en dat gebeurt, al kost het nóg een maand. De gang van zaken gaat uitgezocht worden door de fraude-afdeling en ondertussen zet de oliemaatschappij op haar nieuwe kaart het oorspronkelijke saldo van 12700 spaarpunten.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.