Premium

Overal duiken er teddyberen op achter de ramen. Kinderen op berenjacht tijdens coronacrisis

Overal duiken er teddyberen op achter de ramen. Kinderen op berenjacht tijdens coronacrisis
Enkele beren achter het raam.
© Foto Ronald Goedheer
Wijk aan Zee

Na het applaus en de witte shirts met daarop een hart om de mensen die werkzaam zijn in de zorg te steunen, is er nu ook een initiatief om kinderen te vermaken. Kijk dan ook niet vreemd op als u overal in de straat teddyberen achter de ramen ziet.

Het initiatief, dat is afgeleid van het populaire kinderboek ’Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen, is bedoeld om de wandeling in de eigen buurt wat leuker te maken voor kinderen in een tijd dat de kinderen vooral thuiszitten vanwege het coronavirus.

Tijdens het wandelen kunnen ze beren spotten. Wijk aan Zee is een van de plaatsen in Nederland waar de berenjacht is geopend. Zemorah, inwoonster van Wijk aan Zee, had via Instagram lucht gekregen van de berenjacht, die vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk naar Nederland is overgewaaid. En het leek haar leuk om hieraan mee te doen. In de groepsapp van de school van haar kinderen plaatste ze een oproep om teddyberen goed zichtbaar achter het raam te plaatsen.

Overal duiken er teddyberen op achter de ramen. Kinderen op berenjacht tijdens coronacrisis
Mele, Zeeva en Navah uit Wijk aan Zee zoeken naar beren achter de ramen.
© Foto Ronald Goedheer

De oproep was in Wijk aan Zee niet aan dovemansoren gericht. Er werd massaal gehoor aangegeven en er komen nog steeds nieuwe beren bij. Zelf gingen Zemorah, haar man en haar kinderen Navah (9), Zeeva (6) en Mele (4) dinsdag op berenjacht.

,,Als gezin gaan we nu elke ochtend vroeg naar buiten voor een activiteit. We zijn gaan mountainbiken en hebben een knikkerbaan op het strand gemaakt en nu hebben we beren gespot. Vooral de jongste vond dit leuk.’’

In de groepsapp en ook op Facebook wordt ouders die op berenjacht willen gaan, opgeroepen om wel 1,5 meter afstand te houden tot andere berenspotters.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.