Premium

Erwin helpt helden van de coronapost

Erwin helpt helden van de coronapost
Erwin van der kolk doneert mondkapjes aan de huisartsenpraktijk.
IJmuiden

Erwin van der Kolk, vestigingshouder van de Zorg-Discounter in IJmuiden, kreeg de laatste weken steeds meer vraag naar mondkapjes. Het zette hem aan het denken, ook al omdat hij geen grote voorraad heeft.

,,Ik verkoop en verhuur onder andere scootmobielen, rollators, wandbeugels en rolstoelen. Mondkapjes behoren ook tot mijn assortiment.”

Hij vertelt dat in deze roerige tijden de Zorg-Discounter extra maatschappelijk betrokken is om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen het coronavirus.

,,Het hoofdkantoor in Den Haag haakte in op de grote vraag en besloot onlangs dat via elke winkel van de Zorg-Discounter een lokale donatie van mondkapjes gedaan gaat worden. Per winkel 500 stuks, in totaal 2500 stuks.”

,,Mijn eerste idee was om de donatie te doen aan de normale inwoners van 60 jaar en ouder”, gaat hij verder. ,,Maar daar kwam ik op terug. Het is zo goed als onuitvoerbaar. Straks krijg ik drommen mensen voor de deur, met alle gevolgen van dien.

Toen dacht ik dat het doneren aan Zorgbalans een mogelijkheid zou zijn. Maar daarvan vernam ik dat die inmiddels weer voorzien gaan worden.”

Vervolgens kwam hem ter ore dat er bij een ’vergeten groep zorghelden’ op de corona-huisartsenpost in het Beursgebouw een groot gebrek aan mondkapjes is.

Van der Kolk besloot die post, waar huisartsen om en om dienst hebben, te gaan voorzien. En zo overhandigde hij dinsdag aan een assistent een doos met 500 mondkapjes. ,,Men was er echt heel blij mee”, zegt hij.

Van der Kolk is blij dat hij een steentje kan bijdragen: ,,Zolang ik niet ziek word, blijf ik te allen tijde op mijn post hier. Ik heb ook gemerkt dat mensen blij zijn dat er een zorgwinkel is in IJmuiden. Om in deze periode mensen te kunnen helpen, geeft me een trots gevoel.”

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.