Raadsfracties Velsen gewaarschuwd na coronabesmetting. Nog geen raadsleden met klachten

Raadszaal van het gemeentehuis van Velsen.
© Foto Friso Bos
IJmuiden

Bij de raadssessies die op 12 maart in het gemeentehuis van Velsen zijn gehouden, blijkt iemand aanwezig te zijn geweest bij wie het coronavirus is aangetroffen. De leden van alle raadsfracties en ook de burgemeester en wethouders zijn hierover geïnformeerd door de griffie.

De raadsessies in Velsen gingen op 12 maart gewoon door. Elders, bijvoorbeeld in Castricum en Heemskerk werden raadsbijeenkomsten die dag al afgelast vanwege het coronavirus.

Naar nu blijkt had een van de twee verslaggevers van de lokale zender RTV Seaport het virus onder de leden. De betreffende verslaggever is opgenomen op de intensive care van het Spaarne Gasthuis in Haarlem, zo meldt nieuwszender NH Nieuws.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de griffie aanwezigen heeft geïnformeerd over de situatie. De leden van de raadsfracties die geen klachten hebben, zouden zich geen zorgen hoeven te maken. Wie wel klachten heeft, wordt opgeroepen contact op te nemen met de huisarts.

,,We hebben geen signalen gekregen dat er een raadslid zou zijn met klachten’’, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Volgens NH Nieuws zou de verslaggever de avond voor de commissievergadering tijdens een repetitie met een lokale band in contact zijn geweest met iemand die het virus heeft. Zeven van de tien bandleden zouden de symptomen van het coronavirus hebben.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.