Premium

Als Telstar dit seizoen niet meer voetbalt, heeft Frank Korpershoek zijn laatste wedstrijd in het wit dan al gespeeld? ’Voor mezelf ben ik er wel uit’

Als Telstar dit seizoen niet meer voetbalt, heeft Frank Korpershoek zijn laatste wedstrijd in het wit dan al gespeeld? ’Voor mezelf ben ik er wel uit’
Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek met zijn vriendin Daisy Schut en hun hond Mickey.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Mocht Telstar door de coronacrisis de play-offs mislopen, dan is dat vervelend maar er zijn nu ergere dingen, zo beseft Frank Korpershoek.

Je sprak als aanvoerder via sociale media de supporters van Telstar toe en riep op om elkaar te steunen. Hoe waren de reacties?

,,Volgens mij waarderen mensen rond de club het altijd als wij iets van ons laten horen. We hebben daarin toch een voorbeeldfunctie. De situatie baart mij zorgen. Mijn ouders zijn al wat ouder en mijn schoonvader werkt in de zorg. Dat maakt het allemaal spannend en heel echt.”

Hoe houd je jezelf fit?

,,We hebben van de club hartslagmeters gekregen en een trainingsprogramma. Dat is een afwisseling tussen korte, intensieve trainingen en duurlopen. Ook oefenen we allemaal individueel met een bal op een veldje of pleintje. Ik ben het gewend om heel erg fit te zijn, dus ik wil graag in beweging blijven. We doen er alles aan om zo fit mogelijk te zijn mocht het seizoen weer worden hervat. Persoonlijk twijfel ik er wel aan of dat realistisch is. Het wordt qua tijd steeds lastiger om de gehele competitie uit te spelen.”

Jullie waren met Telstar nog volop in de race voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Hoe zou je het vinden als jullie dat nu mislopen?

,,Ik zou natuurlijk heel graag de play-offs willen spelen, maar het mislopen van die kans staat in schril contrast tot wat er nu gebeurt in de wereld. Mensen, voetbalclubs en bedrijven hebben door het coronavirus veel grotere problemen.”

Je bent inmiddels 35 jaar oud en je contract loopt deze zomer af. Plak je er nog een seizoen aan vast?

,,Voor mezelf ben ik er wel uit. Ik bespreek dat eerst met de club voordat ik het openbaar maak. Daar zijn we nog niet aan toe gekomen. De prioriteit van de club ligt daar gezien de coronacrisis nu even niet.’’

Waar houd je je mee bezig nu je niet met Telstar traint en speelt?

,,Mijn werk als jeugdtrainer bij Ajax gaat gewoon door. Ik heb regelmatig contact met de spelers. Ook zijn we intern al bezig met volgend seizoen. Ik heb nu ook tijd om mijn studie sociale psychologie op te pakken. Dat is een onlinecursus. Verder probeer ik ook een beetje te ontspannen door iets te lezen. We hebben ook wat meer tijd voor langere wandelingen met onze hond.”

Heb je veel contact met je ploeggenoten?

,,Niet veel meer dan normaal buiten het werk eigenlijk. We appen en mailen af en toe met elkaar. Sommige jongens gamen met elkaar. Ik niet, ik ben niet zo’n gamer.”

Heb je nog kijktips voor op Netflix?

,,Ik kijk eigenlijk geen series, wel af en toe een film. Mijn tip is om de ESPN-sportdocumentaires op FOX Sports te bekijken. Ik heb er deze week bijvoorbeeld een gezien over een aanslag in een Iers café tijdens de door Ierland met 1-0 gewonnen WK-wedstrijd tegen Italië in 1994. Een andere aanrader is June 17th, 1994 over de dag waarop ijshockeyclub New York Rangers in de stad werd gehuldigd, een topgolfer afscheid nam, basketbalteam New York Knicks een belangrijke wedstrijd speelde en OJ Simpson door de politie werd achtervolgd.”

Meer nieuws uit Telstar