Haarlem Zingt: muzikaal hart onder de riem trekt langs verzorgingstehuizen [video]

Richard Stekelenburg
Haarlem

Bewoners en personeel van vijf verzorgingstehuizen zijn deze zaterdag verrast met een muzikaal hart onder de riem in deze lastige tijden van corona.

Onder de noemer ’Haarlem Zingt’ trekt een groep van negen volkszangers met een trailer deze dag langs Huis ter Hagen in Driehuis, het Reinaldahuis, Schoterhof en Schalkweide in Haarlem en De Rijp in Bloemendaal. De organisatie had expres van tevoren geen ruchtbaarheid aan het initiatief gegeven, om te voorkomen dat ze oploopjes van publiek zouden veroorzaken, wat gezien de coronamaatregelen niet bedoeling kon zijn. Voor de verplaatsingen met de trailer vol geluidsapparatuur heeft de groep hulp van twee verkeersregelaars.

Lesley Rosbach zingt bewoners van het Reinaldahuis toe.

Lesley Rosbach zingt bewoners van het Reinaldahuis toe.© Foto RS

,,Al geruime tijd zitten hulpbehoevenden vast op hun kamertje. Om ze een beetje uit hun isolement te trekken, brengen wij Haarlem Zingt’’, meldt Marcel Rosbach namens de initiatiefnemers.

Bij het Reinaldahuis klimt zanger Lesley Rosbach als eerste de trailer op. ’Geef mij maar Amsterdam’ klinkt. En even later de al even vrolijke meezinger ’De Lucht was Blauw’. Meegezongen wordt er vanaf de balkons van het verzorgingstehuis in Oost. Al ruim twee weken is het Reinaldahuis dicht voor bezoek om de bewoners tegen besmetting te beschermen. Dit gebaar doet duidelijk goed.

Behalve zangers Lesley Rosbach, Mike Daane, Ramon Koning, Rick van Egmond, Dick Treesie, Denny de Klerk, Angelo Kok, Danny van Moorselaar en Dean Molenaar zijn chauffeurs, geluidstechnici en regelaars in de weer om ’Haarlem Zingt’ langs de vijf tehuizen te laten gaan. Na steeds een iets meer dan een half uur trekt de karavaan weer verder. ,,Bedankt lieve mensen!’’, zwaait zanger Lesley. En flink terug gezwaaid wordt er.

Blije bewoners van het Reinaldahuis zwaaien en zingen mee.

Blije bewoners van het Reinaldahuis zwaaien en zingen mee.© Foto Richard Stekelenburg

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.