Premium

Trainer Jonne Pilon van volleyballers Spaarnestad kijkt ondanks dip terug op een goed eerste seizoen

Trainer Jonne Pilon van volleyballers Spaarnestad kijkt ondanks dip terug op een goed eerste seizoen
Haarlem

De mannen van Spaarnestad uit Haarlem kunnen terugkijken op een mooi seizoen, ook nu er een streep door het restant van de competitie gaat. Dat vindt trainer Jonne Pilon.

Jullie hoorden vorige week dat het seizoen in de tweede divisie per direct is beëindigd. Jullie eindigen op plek acht. Wat geeft dat voor gevoel?

,,We zagen het al een beetje aankomen. We vinden het jammer om niet meer te sporten samen, bovendien was de competitie ontzettend spannend. Er waren nog elf teams in de competitie, waaronder wij, die zowel konden promoveren als degraderen. We hadden een moeilijke fase gehad, maar waren net weer op de weg terug. De laatste wedstrijd wonnen we. Veel jongens waren terug gekomen van een blessure en we dachten dat we nog een mooie serie neer konden zetten. Het is ook snel gegaan. Twee weken geleden waren we net omgekleed en stonden we klaar om te gaan trainen, toen we van het bestuur hoorden dat we niet meer mochten trainen. Het leek toen zelfs nog een beetje overdreven. Er waren toen nog jongens die voorstelden om gewoon te gaan trainen, aangezien we er toch al waren. Dat hebben we niet gedaan, een goede beslissing. Je kunt je dat nu al niet meer voorstellen.”

Jullie begonnen met een fantastische serie aan het seizoen en stonden bovenaan. Vervolgens wisten jullie zeven keer achter elkaar niet te winnen. Geeft dat het seizoen een vervelende nasmaak?

,,Nee, dat vind ik zeker niet. We houden toch een goed gevoel over aan het seizoen. De verwachtingen waren vooraf niet heel hoog gespannen voor ons. We zeiden aan het begin van het seizoen tegen elkaar dat het al mooi zou zijn als we aansluiting konden houden met de top drie. Lange tijd hebben we boven die verwachting gepresteerd. Het seizoen begon heel goed en dat zorgde ervoor dat we een heel hecht team werden. Daarna hadden we een mindere serie. We weten allemaal dat dat vooral lag aan veel blessures, dus dat heeft ons goede gevoel niet weggenomen. Tijdens de hele dip hadden we allemaal het gevoel dat we er weer uit zouden komen en nog een goede serie neer zouden zetten.”

Trainer Jonne Pilon van volleyballers Spaarnestad kijkt ondanks dip terug op een goed eerste seizoen
Jonne Pilon: ’We hebben altijd het gevoel gehad dat we uit de dip konden komen.’
© Eigen foto

Hoe houden de staf en spelers nu contact met elkaar?

,,We hebben een actieve groepsapp. Toen we nog niet wisten of de competitie zou worden hervat, heeft onze krachttrainer iedereen krachtoefeningen meegegeven die thuis kunnen worden gedaan. Hij deed dat voor in een video. Dat heeft iedereen fanatiek opgepakt. Het leverde veel video’s op waarin was te zien hoe de spelers ermee bezig was. Ook de komende tijd zal de krachttrainer de spelers oefeningen meegeven.”

Hoe bereid jij je als trainer voor op het komende seizoen?

,,We hebben binnenkort een gesprek via een conference call met de technische commissie om te kijken wie er komend seizoen blijven en vertrekken. Ook zullen we bespreken welke spelers van een andere vereniging bij ons willen komen spelen. Ik heb zelf nog een beetje hoop dat we in juni wellicht nog selectiewedstrijden kunnen spelen, zodat we kunnen zien met welke groep spelers we het volgend seizoen gaan doen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal