Telstar bindt Reda Kharchouch jaar langer aan zich door lichten optie in contract, Berenstein en Pattynama volgend seizoen ook in Velsen-Zuid

Telstar bindt Reda Kharchouch jaar langer aan zich door lichten optie in contract, Berenstein en Pattynama volgend seizoen ook in Velsen-Zuid
Velsen-Zuid

Telstar heeft de opties in het contract van topscorer Reda Kharchouch, verdediger Anthony Berenstein en back Shayne Pattyname gelicht. Ook Ilias Bronkhorst en Rashaan Fernandes blijven langer in Velsen-Zuid.

Reda Kharchouch was dit seizoen tot de competitiestop de absolute blikvanger bij Telstar en was al twintig keer trefzeker. Telstar heeft de optie in zijn contract gelicht, waardoor hij ook voor het komende seizoen onder contract staat in Velsen-Zuid.

Anthony Berenstein en Shayne Pattynama zijn ook beloond voor hun sterke ontwikkeling. Berenstein staat nu tot en met de zomer van 2022 onder contract, Shayne Pattynama tot 2021.

Ook Ilias Bronkhorst en Rashaan Fernandes zijn volgend jaar in het wit te bewonderen. De opties in hun contract zijn niet verlengd, maar zij hebben een nieuw tweejarig contract getekend.

Ook de opties in de contracten van doelmannen Anthony Swolfs en Sven van der Maaten worden niet gelicht. Beide contracten lopen op 1 juli af. Telstar heeft tot 1 juli de kans om de keepers alsnog een aanbieding te doen. Voor Piet Velthuizen geldt dat zijn contract ook in de zomer afloopt, hij heeft echter geen optie. De komende periode wordt bekeken of Telstar de ervaren doelman een nieuwe aanbieding gaat doen. Tot op heden kwam Velthuizen nog niet in actie voor de club van trainer Andries Jonker.

Telstar wilde graag Sven van Doorm langer aan zich binden. Telstar had een optie in het aflopende contract staan, maar bood Van Doorm aan om een contract tot 2022 te tekenen. Dat wilde de speler zelf niet. Als Telstar en Van Doorm er niet uitkomen, kan de oud-Vitesse-speler transfervrij de deur uitlopen.

Senne Lynen, al sinds januari 2018 speler van Telstar, heeft een aflopend contract zonder optie. Telstar kan op elk moment met hem in gesprek gaan.

Kopershoek

Aanvoerder Frank Korpershoek heeft een nieuw contractvoorstel van Telstar in overweging. Ook met de amateurspelers Abdel el Ouzzane, Cas Dijkstra en Roscello Vlijter is Telstar in gesprek over een langer verblijf. IJmuidenaar Melle Springer heeft de club om extra tijd gevraagd om na te denken over zijn toekomst.

Met de amateurspelers Roscello Vlijter, keeper Abdel el Ouzzane en Cas Dijkstra praat de clubleiding over een langer verblijf.

Sam Aarts gaat Telstar verlaten, hij vertrek naar de amateurs van Katwijk. Ook Sparta-huurling Elayis Tavsan zal volgend jaar niet in Velsen-Zuid spelen.

Naast de aflopende contracten heeft Telstar ook nog twee spelers in haar midden van wie nog niet duidelijk is wat zij het komende seizoen doen. Charlie Gilmour en Darryl Baly zijn gehuurd van respectievelijk Norwich City en FC Volendam. De komende periode wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn om hun verblijf bij Telstar te verlengen voor nog een seizoen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen