Premium

Roos Riboni is tevreden over eerste seizoen ’so far’ bij Rood-Wit. ’Wie weet kunnen we over een paar weken of maanden weer spelen’

Roos Riboni is tevreden over eerste seizoen ’so far’ bij Rood-Wit. ’Wie weet kunnen we over een paar weken of maanden weer spelen’
Roos Riboni maakt het nodige lawaai als ze traint in de woonkamer.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Aerdenhout

Na eerder jaren bij Overbos te hebben gehockeyd, lijkt het coronavirus voor Roos Riboni een voortijdig einde te maken aan haar eerste seizoen bij Rood-Wit. ,,Dit is de realiteit, ook als het om sport gaat. Maar wie weet kunnen we over een paar weken of maanden weer spelen. Zou echt heel fijn zijn.”

Hoe breng jij de dag door?

,,Ik woon in Heemskerk en ben leerkracht in het basisonderwijs, groep 7. Ik geef nu voornamelijk digitaal les via een live-verbinding. Dat gaat over het algemeen goed, maar is soms ook moeilijk. Voor de kinderen, omdat ze tegen een scherm praten en omdat ze het contact met hun klasgenootjes missen. Voor mij, omdat ik hen niet fysiek om me heen heb. Verder is er dagelijks veel digitaal contact met collega's. Er wordt ook nog steeds op de locatie gewerkt, daar sta ik voor ingeroosterd. Maar ik ben een beetje verkouden. In overleg met de leiding is daarom besloten dat ik voorlopig thuis blijf.”

Ben je bang voor het virus?

,,Nee, dat niet. Maar ik heb wel diabetes en behoor daardoor tot de risicogroep. Alert blijven, dus. Meer zorgen maak ik mij over de ouderen, zoals mijn opa. Ik heb regelmatig contact met hem.”

Hoe verliep het seizoen tot nog toe voor Rood-Wit?

,,Goed. We hebben een nieuwe staf en een gemotiveerde ploeg die behoorlijk fanatiek is. Wat mij overigens ook aanspreekt. Voorafgaand aan het seizoen is als doelstelling neergelegd dat we bij de eerste vijf wilden eindigen. We staan nu vijfde. Maar in februari, tijdens een team-weekend in Rome waar we een kleine week veel trainden en wedstrijden speelden, hebben we grootse plannen gemaakt. De doelstelling werd bijgesteld, we wilden na de winterstop voor het kampioenschap gaan. We wonnen de eerste wedstrijd na de herstart. Maar daar is het door de pandemie bij gebleven.”

Hoe vergaat het jou persoonlijk in Aerdenhout?

,,Ik ben tevreden. Het loopt bij mij soepel en ik voel me prima bij de club en in de ambitieuze groep, die ook nog eens heel gezellig is. Als spits scoorde ik voor de winterstop te weinig. Daar wilde ik uiteraard iets aan doen. Dit leek te gaan lukken. In de enige wedstrijd na de hervatting scoorde ik twee keer. Voelde lekker. Wat mij betreft spelen we de competitie ook nog uit, desnoods in juni. Maar ik heb er een hard hoofd in dat dit gaat lukken.”

Geen hockey, hoe blijf jij fit?

,,Hockeyen is er inderdaad niet bij. Zou niet eens kunnen, want al mijn spullen liggen bij Rood-Wit en daar mag niemand komen. Van de teamleiding heb ik een schema met oefeningen gekregen. Er is ook een online-training door de club beschikbaar gesteld. Die gebruik ik eigenlijk niet. Maar ik doe meer, want van minimaal vier keer in de week sporten naar nul is een erg grote overgang. Veel wandelen en hardlopen is daarom het devies. Ook heb ik mijn skeelers weer uit het vet gehaald. En vrijwel iedere avond doe ik met een aantal ploeggenoten een workout, die via een videoverbinding de huiskamer inkomt. Dat is hard werken en ik maak daarbij het nodige lawaai. Daar hebben mijn onderburen ongetwijfeld last van. Maar ik heb hen uitgelegd wat er loos is en het is okay. Na de workout is er alle tijd om lekker bij te kletsen. Dat doen we dan ook. ”

Meer nieuws uit Sport Regionaal