Mogen Wim en Elly Tiggelers betaling vakantiereis Turkije opschorten om corona?

Durk Geertsma

Veel lezers zitten met vragen over hun vakantie. Dat bleek vorige week na de publicatie van ons verhaal over de reisvouchers.

Wim en Elly Tiggelers boeken een reis naar Turkije via een thuisreisconsulente. Ze betalen haar provisie van bijna 34 euro en hebben daarmee een contract. Het restant op op 14 april, dat is vandaag, overgemaakt zijn. De reis staat gepland voor 2 juni.

De crisis gooit roet in het eten. Het echtpaar Tiggelers ziet er tegenop om nu af te reizen naar Turkije. Het reisbureau houdt vast aan betaling en mocht de reis toch niet doorgaan, dan krijgen ze een voucher. ,,Wat zijn onze rechten?’’ Advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef geeft aan dat het echtpaar bij een eigen annulering zelf moet aantonen ,,dat er onvermijdbare en buitengewone omstandigheden zijn die grote gevolgen hebben voor de reis.’’ Te denken valt aan het reisadvies voor Turkije of sluiting van hotels. ,,Indien het reisbureau de reis annuleert heeft men recht op restitutie van de reissom, men hoeft niet akkoord te gaan met een voucher.’’ Wie de betaling uit wil stellen (’opschorten’) vanwege alle onzekerheid, moet dat gemotiveerd kenbaar maken aan het reisbureau.’’ Momenteel geldt er een inreisverbod voor Turkije tot 30 april. Dat zou een gegronde reden kunnen zijn om de betaling op te schorten.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.