Patrick Hos slaat alarm voor 4000 euro aan onbetaalde PGB-nota’s

Ed Brouwer

Romek, de volwassen zoon van Patrick Hos heeft een PGB voor zorg die wordt verleend door de Hartekampgroep in Beverwijk. Over de zorg bestaan geen klachten, wel over de rekeningen die zich opstapelen.

Inmiddels ligt er voor zo’n 4.000 euro’s aan nota’s, maar de betaling daarvan stuit op een blokkade van de Sociale Vezekeringsbank en de gemeente Zaanstad. Die beslissen maar niet hoeveel de Hartekampgroep volgens de onlangs afgesloten nieuwe zorgovereenkomst mag declareren.

Iedereen wijst naar elkaar en Patrick Hos vreest dat hij uiteindelijk zelf moet betalen, wat hij onmogelijk kan. ,,Ik ben zo langzamerhand ten einde raad en vraag me af of dit ooit goed gaat komen.”

Onwenselijke impasse

Snel nadat wij de gemeente Zaanstad vragen deze onwenselijke impasse te doorbreken, wordt gelukkig meteen contact met meneer Hos gezocht.

Aanvankelijk blijft het verhaal dat de Hartekampgroep te hoge rekeningen stuurt, maar als alles nog eens goed wordt doorgerekend, blijkt dat er juist minder wordt gedeclareerd dan zou mogen. Het ’hoe-kan-dat-nou?’ van meneer Hos blijft onbeantwoord. ,,Of ik maar een nieuwe aanvraag wilde doen en dan zou zij zorgen dat het terugwerkend weer goed kwam. Dus zo gezegd zo gedaan, min of meer. Ik heb gewoon de oude zorgovereenkomst opnieuw ingestuurd. En vandaag controleer ik het SVB en kan ik ineens de rekeningen betalen. Alles is toch nog goedgekomen en daar heeft jullie telefoontje mega-invloed op gehad. Dus nog maar eens, ontzettend bedankt.”

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.