Dirk Scheele geeft live online concert voor lezers Vrij Weekendmagazine

Tekst: Nancy Ubert Foto: PR

Muziek - of je die nu maakt of beluistert - kan heel bevrijdend en troostend zijn in een moeilijke tijd. Gevoelens die je niet kunt benoemen of niet in woorden kunt omschrijven, krijgen dankzij muziek opeens alle ruimte. Dat is ook de ervaring en overtuiging van Dirk Scheele die met zijn vrolijke kinderliedjes peuters en kleuters heel blij maakt. De kinderpopster is razend populair en brengt nu - in deze coronatijd - elke dag nieuwe muziek naar duizenden huiskamers. Vanuit zijn thuisstudio in Baarn.

Muziek is altijd het ritme van zijn hart geweest: „Muziek heeft van kleins af aan een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Het radiootje dat van mijn vader was geweest, koesterde ik in mijn jeugd als mijn allergrootste schat. Ik trommelde al jong met kleurpotloden op een schoenendoos en had zelfgemaakte gitaren; elastiekjes op een houten plank. Ik droomde ervan om later in een band te spelen, wat ook is gelukt. Op de middelbare school begon ik serieus met gitaarspelen. Dat werd al snel een belangrijke uitlaatklep voor mij. Weet je wat het is met muziek? Ze geeft zuivere troost. Ik vond het vroeger moeilijk om te praten over mijn gevoelens, maar dankzij mijn gitaar kon ik alles eruit gooien. Nog steeds. Het is ook fijn dat muziek vluchtig is. Je stopt iets in je instrument en dat stijgt omhoog en verspreidt zich. En ja, je kunt stellen dat ik uit een muzikaal nest kom. Mijn vader bespeelde het orgel, mijn moeder speelde viool. Mijn opa maakte muziek op de gitaar en de piano, heeft nog overwogen om naar het conservatorium te gaan maar is uiteindelijk tandarts en kaakchirurg geworden.”

Speciaal voor de lezers van VRIJ Weekendmagazine (maar natuurlijk zijn ook andere kijkers welkom) speelt Dirk zondag 12 april, om 11 uur ’s ochtends live op Facebook. „Ik doe dan een thuisconcert vanuit mijn muziekstudio. Ik zing liedjes, speel verzoekjes en zing een nieuw geschreven paasliedje.” Via zijn website kun je doorklikken naar Dirks kanaal op YouTube of naar zijn Facebook.

www.dirkscheele.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.