Paul Fredrikze dreigt vier maanden rijbewijsloos te worden door het CBR

Ed Brouwer

Paul Fredrikze is een stressvol ziekteverleden te boven gekomen, maar bij het CBR houden ze hem nog goed in de gaten.

Dat betekent dat hij met regelmaat zijn rijbewijs moet verversen met alle keuringen die erbij horen.

Begin december 2019 krijgt hij bericht dat het weer zo ver is en regelt de noodzakelijke keuringen. Tijdig, lijkt hem, voor het verlopen van zijn rijbewijs op 1 maart. Maar bij het verstrijken van die fatale datum meldt het CBR dat de behandeling van zijn aanvraag zomaar nóg twintig weken kan duren. Hoe moet hij naar z’n werk? De kinderen naar sport brengen? De frustratie is groot.

Onze contacten met het CBR zijn afgelopen maanden hechter dan ooit, maar dit keer moeten ook wij hemel en aarde bewegen om Paul Fredrikze te kunnen helpen. Maar onze bemoeienis heeft effect: een week later krijgt hij bericht dat hij z’n nieuwe rijbewijs kan ophalen en dan weer vijf jaar vooruit kan. Blijdschap daarover drukt voorlopig de irritatie weg die hij ook heeft over de honderden euro’s die de verlengingen steeds kosten.

,,Over 5 jaar moet ik het hele traject weer door, terwijl ik nu net zo gezond ben als ieder ander. Dat is toch niet eerlijk om die mensen telkens op hoge kosten te jagen om te kunnen blijven autorijden?”

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.