'Minder druk aan de grens dan vrijdag'

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Bij de grens in Limburg meldden zich zaterdag nog minder Duitsers dan vrijdag, en nog meer van hen keerden op verzoek van de marechaussee om. "Het is nog nooit zo rustig geweest met Pasen in Noord- en Midden-Limburg", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Tijdens de grenscontroles in Noord- en Midden-Limburg zijn in totaal 26 mensen bekeurd omdat ze met te veel mensen in een auto zaten en niet tot hetzelfde gezin behoorden.

Aan de grens met Duitsland was het zaterdag een stuk rustiger dan vrijdag. Halverwege de middag constateerde de Koninklijke Marechaussee in Zuid-Limburg al dat te zien is dat mensen zich goed houden aan de oproep om thuis te blijven. Bij de grenscontroles bij Venlo was het niet echt druk. De markt in Roermond was erg stil.

Limburg

Maar met name in Limburg melden zich toch nog enkele Duitse automobilisten die naar hun boot, camping of favoriete tuincentrum willen, aldus de Koninklijke Marechaussee. "Het blijft bijzonder om te zien dat mensen niet nadenken over het gegeven advies en eigenwijs op pad gaan. Gisteren gaf een Duitser aan bij zijn zieke schoonvader van 84 op bezoek te gaan. Dan heb je niet helemaal door in wat voor nare tijd we zitten", zegt een woordvoerder.

Vrijdag schreven handhavers in Limburg tientallen boetes uit aan Duitsers die met meer dan twee personen in de auto zaten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.