Virtuele stadswandelingen door Haarlem met VVV-gidsen Marius en Marije [video]

Leontien van Engelen
Haarlem

Normaal gesproken nemen ze belangstellenden - zowel toeristen als Haarlemmers zelf - mee voor een tocht door Haarlem. Maar door de coronacrisis zitten ook rondleiders van de VVV momenteel werkeloos thuis.

’Verzin een list’, dacht men bij de VVV en zie daar. Sinds enige dagen staan er twee virtuele stadswandelingen online op de site van Haarlem Marketing. Op de speciale pagina Haarlem-hartje-Haarlem wordt verwezen naar de online VVV-pagina waar Marius Bruijn en Marije Geheniau de kijkers meenemen op hun tocht door de stad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Marius Bruijn neemt de kijker mee onder de grond.© Still uit video VVV

Dat Marius Bruijn een theatermaker is, is heel goed te zien in zijn virtuele wandeling. Op een meeslepende manier vertelt hij over de geschiedenis van de Spaarnestad en voert de kijkers mee langs de Waag, de Vleeshal en het stadhuis. Maar hij neemt met name de verhalen die de ronde doen over ondergrondse gangen onder de loep. En het voordeel van zo’n virtuele toer is dat hij de kijkers daadwerkelijk mee kan nemen onder de grond.

Marije Geheniau vertelt over het leven van Frans Hals en loopt onder meer langs het beeldje van Malle Babbe (ook bekend van het schilderij van Frans Hals dat te zien is in Frans Hals Museum), de vroegere woonplek van Frans Hals en het Dolhuys, waar de zoon van Hals werd opgenomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer informatie op visithaarlem.com/haarlem-hartje-haarlem

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.