Aantal IJmonders met corona in ziekenhuis stabiel. Aantal geregistreerde besmettingen loopt op tot 418

IJmond

Het aantal IJmonders dat vanwege besmetting met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen is, is de afgelopen dagen niet gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens het RIVM liggen er 85 IJmonders met corona in het ziekenhuis. In vergelijking met de cijfers van woensdag is er één coronapatiënt uit Velsen bijgekomen. Het gaat nu om 27 Velsenaren. Daarentegen daalt het aantal patiënten uit Heemskerk van 26 naar 25.

In de andere IJmondgemeenten hebben zich geen veranderingen voorgedaan. Beverwijk telt 15 coronapatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, terwijl het in Castricum om 13 personen gaat en in Uitgeest om 5 personen.

Waar het aantal ziekenhuispatiënten stabiel is gebleven, stijgt het aantal geregistreerde besmettingen. Dit waren er woensdag nog 384, terwijl de IJmondgemeenten er nu 418 tellen.

In Velsen gaat het om 206 personen die met corona zijn besmet. Dat zijn er opvallend veel meer dan in Heemskerk (72), Beverwijk (61), Castricum (59) en Uitgeest (20).

De aantallen zijn overigens slechts een indicatie aangezien het RIVM en de ziekenhuizen geen cijfers geven over de in- en uitstroom van coronapatiënten. Ook wordt lang niet iedereen getest.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.