Edwin Reder trainer Van Nispen en Barry Tjeertes stopt bij OFC

Edwin Reder.© Archieffoto

Van onze verslaggever
De Zilk

De zondagploeg van voetbalclub Van Nispen (derde klasse) staat aankomend seizoen onder leiding van Edwin Reder.

Reder is in De Zilk de opvolger van Roy Schulpzand. De Heemstedenaar was dit seizoen trainer van tweedeklasser SVW’27 uit Heerhugowaard. Daarvoor was hij werkzaam bij De Foresters in Heiloo. Eerder werkte Reder vier seizoenen bij het tweede elftal van ADO’20 in Heemskerk en was hij jeugdtrainer bij HFC Haarlem. Het bestuur van Van Nispen laat op de eigen website blij te zijn met de 45-jarige trainer: ’wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn ervaring en kennis een waardevolle bijdrage kan leveren aan de zondagselectie.’

Eerder was al bekend geworden dat Stephan Spruijt trainer blijft bij de zaterdagploeg van Van Nispen.

Tjeertes

Barry Tjeertes heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als assistent-trainer bij derdedivisionist OFC.

Tjeertes verlengde onlangs zijn contract bij zaterdag derdeklasser Olympia Haarlem tot het seizoen 2023-2024. Bij die nieuwe verbintenis liet hij al weten dat hij twijfelde over een langer verblijf bij OFC. Hij vond het een zware combinatie om bij twee clubs actief te zijn. ,,Op vrijdag zit je vol spanning voor de wedstrijd van Olympia, zaterdag dan de wedstrijd en dan zondag meteen weer”, merkte hij toen op. Inmiddels heeft hij de knoop doorgehakt en besloten te stoppen bij OFC. Mede ook omdat hij een gezin met een jonge dochter heeft.

Boke

Bij de zondagploeg van Olympia Haarlem (vijfde klasse) blijft Murat Boke de hoofdtrainer. Hij kwam vorig jaar naar de ploeg uit Schalkwijk. Met het team stond hij ongeslagen bovenaan op het moment dat de competitie werd afgebroken. Boke hoopt dan ook dat zijn ploeg volgend seizoen een klasse hoger mag gaan uitkomen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal