Oud-gedeputeerde Noord-Holland Adnan Tekin voordragen als preses Mbo Raad

Oud-gedeputeerde Adnan Tekin wordt voorgedragen als voorzitter van de Mbo Raad.© Peter Schat

Peter Schat
Amsterdam

Oud-gedeputeerde van Noord-Holland Adnan Tekin is voorgedragen als voorzitter van de Mbo Raad, de vereniging scholen in het middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Tekin trad december uit het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland omdat hij anderhalf jaar lang onvoldoende en te laat door zijn ambtenaren werd geïnformeerd over gevoelige kwesties in het Tata-dossier, zijn portefeuille.

Amsterdammer Tekin (47) is de beoogde opvolger van Ton Heerts, die 18 december 2019 werd geïnstalleerd als burgemeester van Apeldoorn. De algemene ledenvergadering beslist 13 mei over de voordracht, waarna de oud-PvdA-gedeputeerde per 1 juni bij de Mbo Raad aan de slag kan.

Tekin viel op vanwegezijn brede netwerk, zowel landelijk als regionaal, binnen de overheid, de politiek en het bedrijfsleven. De thema’s onderwijs en arbeidsmarkt lopen als een rode draad door zijn werk voor de Tweede Kamer, de gemeente Amsterdam en voor de provincie Noord-Holland.

Het bestuur van de Mbo Raad ziet hem als emancipator voor kwetsbare groepen met een visie op aanpak van jeugdwerkloosheid en onderwijskwaliteit.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.