Marcouch: hopelijk gaat het zondag beter dan zaterdag

ANP Producties | Bron: ANP
Arnhem

Veel parkbezoekers hebben zaterdag de bescherming tegen het coronavirus "heel lelijk" doorbroken. Het was veel te druk en mensen hielden veel te weinig afstand. 'Ons lot is zwaar getart", zegt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. Hij roept zijn inwoners zondag op Facebook op om te laten zien dat het ook beter kan gaan dan zaterdag.

Marcouch waarschuwt dat "nieuwe ziektepieken volgen en lockdowns zich verlengen" als mensen zich niet aan de regels houden. Hij vraagt ook om rekening te houden met flatbewoners en kleinbehuisde gezinnen, die de ruimte in stadsparken echt nodig hebben om een frisse neus te kunnen halen. Volgens de Arnhemse burgemeester moeten mensen elkaar buiten aanspreken als de afstands- en groepsregels overtreden worden.

Arnhem hield de drukte in de stadsparken zaterdag met een drone in de gaten. Er zijn al tientallen bekeuringen uitgedeeld.

Ook Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht, maakt zich op Twitter zorgen over de drukte. "Mensen denken blijkbaar dat alles weer kan. De stadscentra van Dordrecht en Gorinchem waren te druk. Blijf thuis!"

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.