Drive-in uitvaarten voor regio in Nieuw-Vennep

De Van Zantenhal als uitvaartcentrum.© Foto Afscheid-op-afstand.nl

Bart Boele
Nieuw-Vennep

De Van Zantenhal in Nieuw-Vennep is ingericht om drive-in uitvaarten te kunnen houden.

Er is ruimte voor dertig personen en 28 auto’s met daarin elk twee personen. Voor grote groepen kan worden uitgeweken naar de Expohal in Vijfhuizen.

,,We hoorden de schrijnende verhalen van mensen die geen afscheid van een dierbare kunnen nemen omdat er maximaal dertig personen bij een uitvaart mogen zijn. Wij hebben daarvoor een oplossing gezocht.’’ Dat zegt Michiel Smilde van Eventerim Special Project als hij samen met Rick Middel van Van Rossum Facilities de rouwzaal in het evenementencentrum laat zien van het gezamenlijke initiatief Afscheid op Afstand.

Er is veel aandacht besteed aan een sfeervolle aankleding van de kale hal. Met hangende doeken, verrijdbare plantenbakken, een podium met ruimte voor kist en katheder, geluidsinstallatie en grote schermen verspreid over de hal. ,,Als je in de achterste auto zit kun je echt niet zien wat er op het podium gebeurt. Met zo’n scherm wel’’, zegt Middel in een toelichting.

De bedrijven van Smilde en Middel zijn net als partner Van der Maarel Eventstyling en de Van Zantenhal zelf door de coronacrisis vrijwel brodeloos. De ondernemers kwamen met uitvaartondernemer Alexander Dunweg uit Hoofddorp in gesprek. ,,We zullen er zeker niet rijk van worden’’, zegt Smilde. Er wordt geen hoofdprijs gevraagd. Middel: ,,Dan is dit alleen voor rijke mensen en dat willen we niet.’’

Een proefuitvaart is al gedaan. De uitlaatgassen is geen probleem. Smilde: ,,Deze hal is gebouwd toen er bij evenementen nog mocht worden gerookt, dus er is een heel goed ventilatiesysteem. Dit willen we langere tijd gaan doen, de anderhalve meter-economie duurt nog wel even.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.