Dode en gewonde bij schietpartijen in Dordrecht

ANP Producties | Bron: ANP
Dordrecht

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht is ontdaan door twee schietincidenten in zijn stad in de nacht van zaterdag op zondag waarbij een man om het leven kwam.

"Twee vreselijke incidenten afgelopen nacht in onze stad, waarbij helaas één dode is te betreuren. De politie maakt er stevig werk van. Mocht u meer informatie hebben, bel de politie", twitterde de burgemeester.

De man die overleed werd zwaargewond aangetroffen in de Jacob van Heemskerckstraat. Hij bleek te zijn neergeschoten en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Getuigen hoorden rond middernacht meerdere schoten en zagen zeker een persoon wegrennen. De schutter wist te ontkomen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie heeft een helikopter ingezet bij de zoektocht naar de schutter.

Bij het tweede schietincident in de Spirea werd een man in zijn been geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de politiewoordvoerder hebben beide incidenten hoogstwaarschijnlijk niets met elkaar te maken. "Al kan ik dat niet uitsluiten."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.