Nu 67 inwoners overleden aan corona in de IJmond

IJmond

Het aantal dodelijke coronaslachtoffers in de IJmond is de afgelopen week opgelopen tot 67. In Velsen overleden nog eens twee inwoners aan het virus, waarmee het aantal doden op 38 komt, het hoogste aantal in de IJmond.

In totaal zijn er nu in de IJmond en Castricum 92 inwoners met corona opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, aldus de laatste cijfers van het RIVM. Ook in Heemskerk is nog iemand overleden aan corona, waarmee het aantal sterfgevallen daar op tien is gekomen. Het aantal besmettingen en overledenen is waarschijnlijk in werkelijkheid hoger omdat niet iedereen getest wordt.

In Beverwijk( 9), Castricum (9) en Uitgeest (1) bleef het aantal doden stabiel. Sinds vorige week is het aantal (vastgestelde) ziekenhuisopnames in de IJmond vrijwel onveranderd . Dat waren er vorige week nog negentig.

Dat het aantal slachtoffers in Velsen relatief hoog is, is nog onderwerp van onderzoek door de GGD. Met 55,3 overledenen per 100.000 inwoners komt Velsen in de buurt van zwaar getroffen gemeenten In Noord-Brabant.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.