Premium

Handhavers richten zich in Velsen vooral op overlast jeugd

Handhavers richten zich in Velsen vooral op overlast jeugd
Burgemeester Dales tijdens een chatsessie.
© Foto Mediahuis
IJmuiden

Gemeentelijke handhavers hebben in Velsen de afgelopen week 39 waarschuwingen gegeven en twee bekeuringen geschreven voor inwoners die zich niet aan de coronamaatregelen houden.

De meeste aandacht van de handhavers gaat uit naar overlast van jongeren die in groepen bij elkaar komen, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad.

Volgens het college is met het versoepelen van de maatregelen een toenemende drukte in de gemeente waarneembaar. In Velsen concentreert de drukte zich rondom de Velserpont, de winkelcentra en het strand.

Bij de gemeente zijn tot en met 15 mei 140 aanvragen binnengekomen van bedrijven die bedrijfskrediet willen om de crisis door te komen.

Deze aanvragen worden de komende weken afgehandeld. Aanvragers krijgen een leenovereenkomst. Na ondertekening wordt het krediet uitbetaald. De aflossing van de lening en de rente begint vervolgens in januari 2021.

De vierde livesessie van burgemeester Frank Dales op de Facebookpagina van de gemeente Velsen over alle coronamaaregelen had volgens de gemeente een bereik van 22.250 mensen. Dit is inclusief de mensen die later terugkijken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.