Premium

Bowlingcentrum BIJ45 in Beverwijk gaat 1 juni open, ballen en baan worden na elk spel schoongemaakt

Bowlingcentrum BIJ45 in Beverwijk gaat 1 juni open, ballen en baan worden na elk spel schoongemaakt
De initiatiefnemers in de Glow in the dark, een mini-midgetgolf.
© archieffoto
Beverwijk

De opening hadden Jan-Willem Talen en Alex Schijffelen zich heel anders voorgesteld, maar 1 juni gaat dan eindelijk hun bowlingcentrum BIJ45 aan de Parallelweg in Beverwijk open.

Met de versoepeling van de coronamaatregelen kan na lang wachten de nieuwe uitgaansgelegenheid in gebruik worden genomen.

Het complex boven meubelzaak Lederland heeft, naast de zes bowlingbanen, een sportbar en steengrillrestaurant, pooltafels, een glow minigolf, een gameroom en een ruimte voor vergaderingen, lezingen of demonstraties.

,,Eindelijk gaat het open, uiteraard wel met de nodige restricties”, zegt Talen. ,,Er mogen niet meer dan 30 mensen in het centrum, buiten het personeel. Verder zijn de banen voor anderhalf uur te reserveren.

Na afloop moeten we de banen schoonmaken. Daar hebben wij extra medewerkers voor ingehuurd.” Na afloop kunnen de bezoekers gebruikmaken van de restaurants, uiteraard volgens planning.

Oorspronkelijk zou het centrum eind maart opengaan. De initiatiefnemers hadden grootse plannen voor de officiële opening. Totdat het coronavirus roet in het eten strooide. Na twee maanden is het dan toch zover. Talen: ,,Belangstellenden kunnen echter niet per mail reserveren, maar telefonisch via 0251-785702. Dan krijgen ze tegelijk een korte uitleg over de maatregelen. De belangstelling is al groot.”

Met de komst van BIJ45 is de Meubelboulevard in relatief korte tijd drie uitgaansgelegenheden rijker geworden. Enkele maanden geleden openden de fastfoodketens KFC en Burger King de deuren aan het begin van de Parallelweg. De gemeente Beverwijk heeft plannen om de zieltogende doorgaansweg te verlevendigen.

De nieuwe gelegenheid is zes dagen per week geopend, alleen op maandag is de zaak dicht. Op werkdagen is het centrum open van 14 tot 22 uur, in de weekeinden van 11 uur tot 1 uur 's nachts.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.