Les op afstand Kerkraadse school wegens quarantaine docenten

ANP Producties | Bron: ANP
Eygelshoven

Basisschool de Veldhof in Eygelshoven, gemeente Kerkrade, waar vier docenten besmet zijn geraakt met het coronavirus, gaat maandag niet open. De lessen worden op afstand gegeven. Dat maakte onderwijskoepel Movare bekend.

Alle medewerkers die in het gebouw van de school werken, worden getest. De vier die het virus onder de leden bleken te hebben, zijn thuis in quarantaine en volgens Movare niet ernstig ziek.

Uit onderzoek van de GGD bleek dat de vier besmette docenten contact hebben gehad met elf andere leraren van de basisschool. Ook al blijkt uit de testen dat negen van hen niet besmet zijn met Covid-19, moeten zij evengoed tot 1 juni in quarantaine. Daardoor zijn er te weinig docenten om les te geven op school.

Alert blijven

Uit het onderzoek van de GGD bleek verder dat zes leerlingen nauw contact hadden met een besmette docent, zoals het vasthouden van een hand of een gesprek binnen anderhalve meter. De kinderen kunnen zich bij de GGD laten testen, ook als ze geen klachten hebben. Hun ouders zijn daarvan op de hoogte gesteld.

Vijftien medewerkers die inmiddels zijn getest, bleken niet besmet. De 21 resterende uitslagen worden de komende dagen verwacht.

"De GGD vraagt alle ouders alert te blijven op klachten die kunnen passen bij Covid-19: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, keelpijn of koorts. Hetzelfde geldt voor iedereen die in het schoolgebouw werkt", aldus Movare.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.