'Cummings maakte nog een tweede lange autorit'

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Dominic Cummings, de voornaamste strateeg en adviseur van premier Boris Johnson, heeft volgens The Daily Mirror nog een tweede autotocht van ruim 400 kilometer gemaakt, terwijl hij net als alle andere Britten geacht werd thuis te zitten. Dat was nodig om te voorkomen dat het coronavirus zich in hoog tempo zou blijven verspreiden. De krant schrijft dat Cummings ook op 19 april is gezien in de buurt van Durham, waar zijn ouders wonen.

Cummings reed eind maart, vlak nadat Johnson een nationale lockdown had afgekondigd, naar Durham om zijn jonge zoon onder te brengen bij opa en oma. Dat was gewenst omdat zijn vrouw Covid-19 onder de leden had. Zelf bleef hij tot zeker 5 april in het noorden in isolatie, maar keerde daarna terug naar Londen. Echter niet voor lang, schrijft de Mirror, met als getuige een wandelaar tegen wie Cummings zei dat hij de bloeiende grasklokjes zo mooi vond.

De Britse oppositie vindt de handelswijze van Cummings niet kunnen en eist zijn vertrek. De regering-Johnson voelt daar evenals Cummings vooralsnog niets voor. Als de nieuwe onthulling klopt, zal de druk op hem ongetwijfeld toenemen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.