Rijbewijs vernieuwen kost Coert Groot uit Zaandam net zo lang als een zwangerschap

Kantoor CBR.© Foto ANP

Ed Brouwer

Voor vele tientallen lezers die in de piepzak zaten omdat hun rijbewijs dreigde te verlopen, hebben we afgelopen half jaar bij het CBR met succes om voorrang gevraagd.

Onder leiding van Alexander Pechtold doen ze hun uiterste best achterstanden in te lopen en dat gaat de goede kant op, want wij krijgen weinig klachten meer. Eentje springt er wel uit: Coert Groot uit Zaandam is al sinds juli 2019 bezig met zijn rijbewijsverlenging die nodig is omdat hij in oktober 75 werd. Sinds maart is zijn rijbewijs daadwerkelijk verlopen.

Gelukkig heeft de minister besloten dat 75-plussers een jaar met een verlopen rijbewijs mogen rijden, althans in Nederland, maar mag hij niet verlangen dat het CBR na negen maanden eindelijk een beslissing neemt op zijn aanvraag? Is het zo’n bevalling? Op zijn bellen en mailen naar het CBR komt geen antwoord. Wél nadat wij zijn situatie daar voorleggen. Twee dagen later hoort Coert Groot dat zijn aanvraag is goedgekeurd en dat de gemeente hem een nieuw rijbewijs kan verstrekken.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.