Vier partijen werken samen aan nieuwe regering Suriname

ANP Producties | Bron: ANP
Paramaribo

De vier partijen die het tijdens de verkiezingen goed hebben gedaan, willen samen de nieuwe regering van Suriname gaan vormen. Later zaterdag zullen ze op een persconferentie hun samenwerking officieel bekendmaken en toelichten. Het gaat om de VHP van Chan Santokhi, de ABOP van Ronnie Brunswijk, de NPS van Gregory Rusland en de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo.

Hoewel de verkiezingsuitslag nog steeds niet formeel bekend is gemaakt, is het duidelijk dat deze partijen aan zet zijn. Desi Bouterse heeft met zijn NDP een forse nederlaag geleden, maar deze nog niet erkend. Enkele dagen geleden zei de huidige president in een radioprogramma dat hij een hertelling van de stemmen wil. Een formele bevestiging hiervan is er nog niet.

Volgens de lokale nieuwssite Starnieuws is ook al onderhandeld over de verdeling van de posities. Chan Santokhi wordt president, terwijl Ronnie Brunswijk het parlement gaat voorzitten. De gesprekken met de politieke partij BEP voor deelname aan de coalitie hebben geen resultaat opgeleverd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.