Premium

Hussain presenteert Indiase fast food: ’Een emmer pittige kip voor IJmuidense strandgangers’

’Onze gerechten zijn huisgemaakt, de kip wordt bovendien gegrild in de oven, niet gefrituurd’
© foto united photos / rob van wieringen
IJmuiden

Onder het motto ’Bucket on the beach’, blaast de Amsterdamse Angela Hussain (56) de Indiase keuken nieuw leven in. Pittige kip, geserveerd in een emmer, die klanten vervolgens op het IJmuidense strand gemakkelijk kunnen consumeren. „Net als KFC, maar op een Indiase wijze”, lacht de eigenaar van de recent geopende eettent ’Indian Tandoori King’ aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden.

De Indiase keuken staat bekend als een keuken waar de meeste specerijen in worden gebruikt. Hussain, oorspronkelijk Britse, vertelt: „In Engeland is deze keuken erg gewild. Vooral de Indiase gekruide kip wordt zeer gewaardeerd door het Britse volk. Ik maak de traditionele ’tandoori’ kip: deze is minimaal 24 uur gemarineerd in yoghurt en een kruidenmix van onder andere komijn, kurkuma en paprika.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.