Horeca in IJmuiden maakt zich op voor heropening: ’De adrenaline stroomt’

IJmuiden

Een uurtje voor de horeca en de terrassen weer open mogen, staat het terrras van grandcafe Staal in IJmuiden al strak in het gelid. Plein 1945 wordt een terrassenplein deze zomer.

De gemeente Velsen zou flexibel om gaan met de aanvragen voor ruimere terrassen, dat lijkt bij Plein 1945 gelukt.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een imposant bouwwerk siert het plein naast het monument ter herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Naar verluidt is het van Ons Ding, maar de zaak is gesloten en dat maakt navraag lastig. De tijdelijke stalen terrasomheining is nog vrij van tafels en stoelen, maar zal deze dagen gevuld worden met tafels en stoelen die in alle haast aangeschaft zijn, laat het restaurant op Facebook weten. Op 2 juni wordt het terras in gebruik genomen.

Het terras van Staal staat al klaar. Eigenaresse Dianne Weber: ,,Dit is de gewone opstelling, zoals we die al hadden aangevraagd bij de gemeente. Voor nu lijkt ons dat voldoende, we moeten het ook qua personeel redden.’’ Een laatste teambespreking, een laatste inspectie van het terras. Weber: ,,De adrenaline stroomt. We hebben gisteren alles al goed voorbereid, we zijn klaar voor 12 uur.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.