OM eist criminele miljoenenwinsten op van leveranciers Taghi

ANP Producties | Bron: ANP
Schiphol

In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol begint donderdag een proces waarin het Openbaar Ministerie meer dan 7 miljoen euro opeist van in totaal acht mannen die zijn veroordeeld voor het leveren van wapens en auto's of andere hand- en spandiensten aan de criminele bende van Ridouan Taghi.

De mannen zitten jarenlange gevangenisstraffen uit. Ze zijn vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen oplopend tot 14 jaar en 6 maanden voor onder meer het voorbereiden van moord, het bezit van vele vuurwapens en het stallen van gestolen auto's. In kelderboxen in Nieuwegein werd een enorm illegaal wapendepot gevonden met kalasjnikovs, handgranaten, geluiddempers, duizenden patronen en bijna driehonderd kogels die pantsers kunnen doorboren

Het Openbaar Ministerie stelt dat de leden van de zogenoemde Utrechtse liquidatiebende forse sommen geld verdienden door zich te laten inhuren voor criminele klussen. Taghi is hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo. Hij werd eind vorig jaar opgepakt in Dubai, nadat hij lange tijd uit handen van de politie had weten te blijven.

De ontnemingszaak neemt meerdere dagen in beslag, ook vrijdag en dinsdag zijn er zittingsdagen gepland.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.