Scotty Massar geeft antwoord op nog niet gestelde bedelvragen

Durk Geertsma

Ons bericht over het blokkeren van bedeltelefoontjes leverde nog enkele reacties met bruikbare tips op.

Marijke Vos neemt telefoontjes zonder nummer, ’anoniem’ dus, niet op. En in het geval dat zij wel opneemt en het blijkt een bedrijf te zijn dat wat wil verkopen, zegt ze direct: ’geen interesse’. „Bevalt mij uitstekend.”

Scotty Massar neemt anonieme telefoontjes wel op, want het kan ook het ziekenhuis of een andere medische instelling zijn.

„En het kan ook zijn dat ze bellen omdat je ergens donateur bent.” Massar geeft antwoord op de vragen die gaan komen, voordat ze gesteld zijn. „Dat ik hun stichting een warm hart toedraag, maar toch mijn gift niet wil verhogen, dat ik ook geen automatische incasso wil en dat ik ook geen vrijwilligerswerk voor ze ga doen. En wens ze verder veel succes met hun goede werken. Dan wensen ze mij meestal een prettige dag toe, wijzen op het bandje voor het bel-me-niet register wat ik niet afluister maar ophang.’’

Hij kreeg nog een tip van iemand die bij een callcenter heeft gewerkt. „Bij een afgeschermd nummer eerst een keer of 8 laten overgaan. Als ze niet gericht bellen maar in opdracht van een bedrijf, worden er automatisch heel veel nummers tegelijk gebeld. Als er zoveel mensen hebben opgenomen als er medewerkers zijn (50, soms 100), wordt de verbinding met de rest van de nummers weer automatisch verbroken.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.