Geld onterechte incasso van Kinderpostzegels komt terug naar Krommenie

Durk Geertsma

De heer Konijn wordt telefonisch benaderd of hij donateur wil worden van de Kinderpostzegels. Dat wil hij niet, maar een eenmalige bijdrage van 25 euro vindt hij prima. Toch wordt dat bedrag in bijna twee jaar tijd vier keer automatisch afgeschreven.

Konijn ontdekt de afboekingen pas dit voorjaar en neemt contact op met de Stichting Kinderpostzegels. Er wordt een bandopname afgedraaid. „Maar daarin zeg ik niet dat ik akkoord ben met een automatische incasso. Toen ik dat opmerkte werd de verbinding verbroken.” Hij vraagt of wij kunnen helpen. Dat kan. De woordvoerster van Kinderpostzegels Nederland zegt dat de werving via een telemarketingbureau geschiedt en dat elke telefonisch afspraak met een brief wordt bevestigd. Konijn bevestigt dat hij een brief heeft gehad, maar hij veronderstelde dat het om een bedankje ging.” En de medewerkster verwijst dus naar de opname van het telefoongesprek.

„Donateurschap van Stichting Kinderpostzegels is altijd op vrijwillige basis, en is op ieder moment opzegbaar. Wij zullen nooit mensen dwingen om structureel te steunen. Juist dankzij onze donateurs kunnen wij veel voor kwetsbare kinderen realiseren, en wij zijn dankbaar voor deze steun. Indien iemand meent dat bedragen ten onrechte geïncasseerd zijn, kunnen deze tot 13 maanden na afschrijving van het geld uw bank vragen het geld terug te boeken via de procedure ’Melding Onterechte Incasso (MOI). Wij zullen €75 terug laten storten op de rekening van de heer Konijn.’’

https://bit.ly/OMB_MOI

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.